Adega
Pazo Arretén
Moi próximo das antiguas portas dos mariñeiros romanos, elaboramos este viño con métodos tradicionais: vendimamos a man e seleccionamos a uva na nosa parcela, dedicando tempo e talento para escoller só os mellores acios.
Faremos o despalillado e un prensado suave para poder obter un rendimento en mosto lágrima baixo. Despois, sometémolo a un lixeiro desmangado, no que o futuro viño fermenta por si mesmo nun depósito de aceiro e o depositamos sobre lías finas durante máis de tres meses. O proceso de elaboración complétase coa crianza en barrica de aceiro durante más de sete meses.
Viño moi fresco e elegante no que resaltan os aromas primarios da variedade albariño, destacando en nariz notas afrutadas cun fondo mineral.
En boca é longo e complexo mostrando unha acidez vibrante.
| Produtor | Bodegas Pazo Arretén |
| D.O. | Rías Baixas, subzona Ribeira do Ulla |
| Enólogo | Eulogio Pomares |
| Variedade | Albariño |
| Idade de plantación | 25 anos |
| Fermentación | Dep. Inox. |
| Azucares Reductores | 1,5 g/l |
| Grao | 12,6% Vol. |
| Acidez Total | 6,5 g/l |
| pH | 3,4 |
Moi próximo das antiguas portas dos mariñeiros romanos, elaboramos este viño con métodos tradicionais: vendimamos a man e seleccionamos a uva na nosa parcela, dedicando tempo e talento para escoller só os mellores acios.
Faremos o despalillado e un prensado suave para poder obter un rendimento en mosto lágrima baixo. Despois, sometémolo a un lixeiro desmangado, no que o futuro viño fermenta por si mesmo nun depósito de aceiro e o depositamos sobre lías finas durante máis de tres meses. O proceso de elaboración complétase coa crianza en barrica de aceiro durante más de sete meses.
Viño moi fresco e elegante no que resaltan os aromas primarios da variedade albariño, destacando en nariz notas afrutadas cun fondo mineral.
En boca é longo e complexo mostrando unha acidez vibrante.
| Produtor | Bodegas Pazo Arretén |
| D.O. | Rías Baixas, subzona Ribeira do Ulla |
| Enólogo | Eulogio Pomares |
| Variedade | Albariño |
| Idade de plantación | 25 anos |
| Fermentación | Dep. Inox. |
| Azucares Reductores | 1,5 g/l |
| Grao | 12,6% Vol. |
| Acidez Total | 6,5 g/l |
| pH | 3,4 |