Saltar ao contido

Pazo Arretén

Pazo Arretén

Adega

Pazo Arretén

Moi próximo das antiguas portas dos mariñeiros romanos, elaboramos este viño con métodos tradicionais: vendimamos a man e seleccionamos a uva na nosa parcela, dedicando tempo e talento para escoller só os mellores acios.

Faremos o despalillado e un prensado suave para poder obter un rendimento en mosto lágrima baixo. Despois, sometémolo a un lixeiro desmangado, no que o futuro viño fermenta por si mesmo nun depósito de aceiro e o depositamos sobre lías finas durante máis de tres meses. O proceso de elaboración complétase coa crianza en barrica de aceiro durante más de sete meses.

Viño moi fresco e elegante no que resaltan os aromas primarios da variedade albariño, destacando en nariz notas afrutadas cun fondo mineral.

En boca é longo e complexo mostrando unha acidez vibrante.

ProdutorBodegas Pazo Arretén
D.O.Rías Baixas, subzona Ribeira do Ulla
EnólogoEulogio Pomares
VariedadeAlbariño
Idade de plantación25 anos
FermentaciónDep. Inox.
Azucares Reductores1,5 g/l
Grao12,6% Vol.
Acidez Total6,5 g/l
pH3,4
pazo-arreten-botellas-pazo-arreten-grande

Moi próximo das antiguas portas dos mariñeiros romanos, elaboramos este viño con métodos tradicionais: vendimamos a man e seleccionamos a uva na nosa parcela, dedicando tempo e talento para escoller só os mellores acios.

Faremos o despalillado e un prensado suave para poder obter un rendimento en mosto lágrima baixo. Despois, sometémolo a un lixeiro desmangado, no que o futuro viño fermenta por si mesmo nun depósito de aceiro e o depositamos sobre lías finas durante máis de tres meses. O proceso de elaboración complétase coa crianza en barrica de aceiro durante más de sete meses.

Viño moi fresco e elegante no que resaltan os aromas primarios da variedade albariño, destacando en nariz notas afrutadas cun fondo mineral.

En boca é longo e complexo mostrando unha acidez vibrante.

ProdutorBodegas Pazo Arretén
D.O.Rías Baixas, subzona Ribeira do Ulla
EnólogoEulogio Pomares
VariedadeAlbariño
Idade de plantación25 anos
FermentaciónDep. Inox.
Azucares Reductores1,5 g/l
Grao12,6% Vol.
Acidez Total6,5 g/l
pH3,4

Outros viños de colleita propia