Adega
Iriensis
O albariño IRIENSIS é un viño fresco, equilibrado e elegante, sendo a súa acidez natural o elemento clave para este equilibrio.
A vendima faise a man e, despois de seleccionar os mellores acios, os despalillamos e os sometemos a un prensado suave, obtendo un rendimento en mosto lágrima baixo.
Unha vez logrado, o líquido pasa por un lixeiro desfangado. Tras una fermentación de forma natural en depósito de aceiro e en barrica de carballo francés, Iriensis pasa máis dun mes sobre lías finas e sigue outros tres meses de crianza, para completar así o seu proceso de elaboración. Para finalizar, en base a diferentes porcentaxes, mesturamos o depósito de aceiro e barrica de carballo francés para embotellar o viño Iriensis.
Os viñedos de IRIENSIS teñen unha media de idade de 25 anos.
Notas florais e cítricas de intensidade media. En boca é vivo, aromático e fresco. Ideal como aperitivo ou para acompañar unha comida.
| Produtor | Bodegas Pazo Arretén |
| D.O. | Rías Baixas, subzona Ribeira do Ulla |
| Enólogo | Eulogio Pomares |
| Variedade | Albariño |
| Idade de plantación | 15 anos |
| Fermentación | Dep. Inox. |
| Azucares Reductores | 1,5 g/l |
| Grao: | 12,1% Vol. |
| Acidez Total | 5,5 g/l |
O albariño IRIENSIS é un viño fresco, equilibrado e elegante, sendo a súa acidez natural o elemento clave para este equilibrio.
A vendima faise a man e, despois de seleccionar os mellores acios, os despalillamos e os sometemos a un prensado suave, obtendo un rendimento en mosto lágrima baixo.
Unha vez logrado, o líquido pasa por un lixeiro desfangado. Tras una fermentación de forma natural en depósito de aceiro e en barrica de carballo francés, Iriensis pasa máis dun mes sobre lías finas e sigue outros tres meses de crianza, para completar así o seu proceso de elaboración. Para finalizar, en base a diferentes porcentaxes, mesturamos o depósito de aceiro e barrica de carballo francés para embotellar o viño Iriensis.
Os viñedos de IRIENSIS teñen unha media de idade de 25 anos.
Notas florais e cítricas de intensidade media. En boca é vivo, aromático e fresco. Ideal como aperitivo ou para acompañar unha comida.
| Produtor | Bodegas Pazo Arretén |
| D.O. | Rías Baixas, subzona Ribeira do Ulla |
| Enólogo | Eulogio Pomares |
| Variedade | Albariño |
| Idade de plantación | 15 anos |
| Fermentación | Dep. Inox. |
| Azucares Reductores | 1,5 g/l |
| Grao: | 12,1% Vol. |
| Acidez Total | 5,5 g/l |